Att slå på den stora trumman är något som krögaren Melker Anderson satsar på att göra. Han har nämligen öppnat den största restaurangen i Stockholm vid namn Mother. En restaurang som kommer att rymma 500 gäster.
När det kommer till stjärnkockar och fina restauranger så brukar den röda tråden vara att det ska vara få bort och otroligt svårt att få ett av dessa få bort. Vad Melker valt att göra är att han gör tvärt om: han satsar på stort. Stort, större Melker! I en artikel från Dagens Industri går det att läsa att han tillsammans med Danyel Couet och Jonas Svensson öppnar Mother och bakom sig, eller även bredvid sig, har han restauranger som Le Rouge och F12. Det är en restaurang som de jobbat på under tre års tid för att få till och som öppnar i det nya Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan.
“Jag är själv trött på att planera mina restaurangbesök. För mig är det viktigt att kunna hitta ett ställe när man kommer på att man vill äta”
Citatet är från Melker Anderson då han menar på att han är trött på att lång tid innan planera sitt restaurangbesök och när man vill vara spontan så är det svårt att få plats där man vill äta. Med Mother som sväljer runt 500 platser behöver man inte ställas inför problemet att inte få plats. Här är allting sammansvetsat. Allt från restaurangmöbler till självaste menyerna som är samma för hela stället. Och varför just namnet Mother, om inte för att Mother är moder jord och som står för trygghet och njutning. Så man kan bara anta att maten både kommer vara god och komna från bra råvaror.